Raamikkaat sivut uudelle yritykselle – Raami kehittämispalvelut

Raami kehittämispalvelut Oy on syyskuussa 2021 perustettu koulutus- ja konsultointiyritys, jolle saimme kunnian toteuttaa verkkosivut. Tuoreena yrityksenä Raamilla ei ollut aiempia verkkosivuja eikä sen puoleen visuaalista ilmettäkään – liikkeelle lähdettiin melko lailla tyhjästä. Raamille luotiin verkkosivujen lisäksi visuaalinen ilme ja poikkeuksellisesti myös logo. Tutustu Raamin uusiin sivuihin tästä!

Raamin sivuissa oli tärkeää, että ne ovat mahdollisimman selkeät ja saavutettavat. Raami on rohkea uusi yritys, joka ei pelkää muuttaa kurssia sopivan suunnan löytyessä, joten sivuja lähdettiin toteuttamaan sillä periaatteella, että niitä on kätevä tarvittaessa muokata ja että niihin voi helposti lisätä ominaisuuksia.  

Sivuilla on tärkeässä roolissa blogi, johon Raami aikoo tulevaisuudessa tuottaa materiaalia niin tekstien, kuvien, videoiden kuin äänitteidenkin muodossa. Me käytämme suomalaisia webhotelleja, joissa on oletuksena vähintään 10 gigatavua tilaa ja päivitykset ovat mahdollisia. Tämä takaa, että materiaalia voi lisätä sivuille ilman painetta tilan loppumisesta. 

Työskentely aloitettiin aloituspalaverilla, jossa hahmoteltiin tavoitteita, toiveita ja suuntaviivoja projektille. Raami ja Aargh! jakavat yhteisen arvopohjan, mikä teki yhteistyöstä helppoa: kaikki ratkaisut tehtiin saavutettavuus ja erilaisten käyttäjien näkökulmat huomioiden. 

Raamille kirjoitettiin verkkosivutekstit lähdemateriaalien pohjalta. Tekstisisällöissä, kuten verkkosivuissakin, etusijalle nousivat selkeys ja saavutettavuus. Asiat haluttiin ilmaista lyhyesti ja yksinkertaisesti. Tekstit saavat elää tulevaisuudessa Raamin toiminnan mukana, eli niissäkään ei pyritty ajattomuuteen vaan ajankohtaisuuteen. 

Raamin verkkosivuille valittiin helppolukuiset fontit, ja käyttäjäystävällisyys huomioitiin myös tekstien sijoittelussa: tekstiä ei haluttu sijoittaa esimerkiksi kuvan päälle, vaan päätettiin pitää “teksti tekstinä ja kuvat kuvina”. Mahdollisia väripaletteja luotiin useampi, ja niistä käyttöön valikoitui Minttukaakaoksi nimetty paletti, jossa on maanläheisiä ruskean sävyjä sekä piristävää sinivihreää. Värien käytössä huomioitiin tietysti, että kontrastit eri värien välillä ovat saavutettavuusnäkökulmasta riittävät. Raami sai käyttöönsä bränditiedoston, johon on koottu tietoa sivustolle luodusta visuaalisesta ilmeestä värikoodeineen ja fontteineen niin, että visuaalinen ilme voidaan säilyttää yhtenäisenä verkkosivuilla ja muissa mahdollisissa viestintäkanavissa ja -materiaaleissa. 

Visuaalisiksi elementeiksi sivustolle valikoitui valokuvien lisäksi ymmärtämistä tukevia ja huomiota ohjaavia ikoneita, kuten paperilennokki-ikonit, joiden tarkoitus on sekä ohjata sivustolla kävijän huomiota että tuoda sivuston ilmeeseen keveyttä. Ymmärtämistä tukevat visuaaliset elementit liittyvät kiinteästi myös Raami kehittämispalvelujen tarjontaan ja tematiikkaan. 

Luovutuspalaverissa ihmettelimme yhdessä, miten helpoksi sivujen päivittäminen onkaan tehty! Meidän asiakkaamme eivät päädy projektien myötä naimisiin kanssamme, vaan verkkosivut tehdään sellaisiksi, että halutessaan asiakas voi vaihtaa palveluntarjoajaa, ja uusi koodari voi helposti jatkaa siitä mihin entinen on jäänyt. 

Kiitos luottamuksesta Raami ja Elina, ja onnea uudelle yritykselle! 

Tutustu Raamin uusiin sivuihin tästä.