Olemme monta kertaa törmänneet harhaluuloon siitä, että WordPress-sivuston sisällön päivittäminen olisi hankalaa tai että WordPressin hallintapaneeli olisi jollakin tapaa sekava. Tällainen ajatus juontaa yleensä juurensa siihen, että asiakkaalla on aiempia, huonoja kokemuksia WordPress-sivuston hallinnoimisesta.
Fakta on se, että WP-sivuston sisältöjen päivittäminen voi olla hyvinkin hankalaa – jos sivusto on hankalaksi rakennettu.
Oletusarvoisesti WordPress-sivuston hallinnointi on hyvinkin suoraviivaista, mutta nihkeyttä sisällön päivittämiseen voivat aiheuttaa lisäosat, teemat, sivurakentimet eli page builderit tai pelkällä koodilla toteutetut osiot, joita sisällöntuottajan pitäisi sitten osata päivittää.
WordPress-sivuston ja sen hallintapaneelin ulkoasua voi muokata monin eri tavoin, ja valinnat kannattaa ehdottomasti tehdä käyttäjäystävällisyyden ja riskienhallinnan näkökulmasta.
Hallintapaneelin voi esimerkiksi tehdä ulkoasultaan erilaiseksi riippuen käyttöoikeuksien tasosta. Sisällöntuottajan hallintapaneelista kannattaa usein tehdä minimalistisempi kuin sivuston hallitsijan näkymästä, koska hänen ei ole olennaista tietää, mistä lisäosia asennetaan tai kuinka jotain teknisiä asioita muutetaan. Kun hallintapaneelissa ei näy ylimääräisiä painikkeita, bannereita tai ilmoituksia, vahinkojen todennäköisyys pienenee ja huomio pysyy siinä missä pitääkin.
Kehnoissa WordPress-toteutuksissa koko sivuston layout voi hajota sisältöä päivittäessä, ja tämä onkin monelle se pahin painajainen, jonka pelossa sisältöjä ei uskalleta päivittää ollenkaan.
Ulkoasun hajoaminen johtuu siitä, että tietyt teemat ja lisäosat saattavat olla suunniteltu tiettyä sisältörakennetta tai tyylimäärittelyä varten, jolloin ne eivät toimi oikein, kun sisältöä muokataan siten, että se poikkeaa alkuperäisestä rakenteesta. Esimerkiksi jos sisällön päivityksen myötä käytetään erilaisia elementtejä tai muotoiluja kuin mitä page builderin tai lisäosan sivupohjaan on määritelty, se voi aiheuttaa sijoitteluvirheitä ulkoasuun.
Pahimmassa tapauksessa sivustolle on asennettu päällekkäisiä page buildereita, ja klikkaamalla väärästä kohtaa koko sivuston ulkoasu menee pilalle.
Hyvin suunniteltu WordPress tarjoaa saumattoman käyttäjäkokemuksen
Hyvin suunniteltu WordPress-hallintapaneeli tarjoaa käyttäjälle selkeät työkalut sisällön hallintaan. Esimerkiksi sisällön lisääminen ja muokkaaminen tapahtuu WordPressin omassa Gutenberg-editorissa (ja käyttäjää varten luoduissa Gutenberg-lohkoissa) tai esimerkiksi valmiiksi määritellyissä sisältöalueissa (kuva alla), mikä tekee tekstin muotoilusta ja kuvien lisäämisestä helppoa ilman minkäänlaista koodausosaamista.
Ei tarvitse olla edes kovin neuroottista tyyppiä, että haluaisi tarkastaa ennen päivitysten julkaisua, miltä päivitetty sivu näyttää (joku voisi jopa sanoa, että esikatselu ennen julkaisua on viisautta). Toisin kuin luulisi, esikatselumahdollisuuskaan ei ole itsestään selvä, mutta hyvin suunniteltu WP-sivusto mahdollistaa päivitetyn sisällön tarkastelun ennen julkaisua tai jopa jo heti muokkausnäkymässä.
Hyvin toteutetulla WordPress-sivuston hallintapaneelilla on suuri vaikutus sivuston päivittäjän käyttökokemukseen ja sisällön päivittämisen sujuvuuteen. Selkeässä käyttöliittymässä sisällöntuottajat voivat navigoida helposti eri osa-alueiden välillä ja löytää tarvitsemansa toiminnot nopeasti, mikä tekee sisällön päivittämisestä jouhevaa – ja silloin sisältöjä päivittääkin mielellään.
Olisiko tarvetta selkeälle WordPress-toteutukselle?
Jos kiinnostuit selkeästä ja helposti päivitettävästä WordPress-toteutuksesta, ota yhteyttä ja kustomoidaan sivusto juuri sinun tarpeisiisi.
"*" näyttää pakolliset kentät