Kilpailukykyä perheyritykselle uudella verkkokaupalla

Mikä olisikaan sopivampi aika uusia verkkosivut kuin lähestyvä merkkipäivä? Loimme 50 vuotta täyttävälle Ompelukone Keinoselle uudet, perheyrityksen lämmintä henkeä ja pitkää kokemusta huokuvat verkkosivut ja verkkokaupan. Tutustu sivuihin.

Perheyritys Ompelukone Keinonen on palvellut ompelun ystäviä Jyväskylässä jo pian 50 vuoden ajan. Ompelukoneiden, peitetikkikoneiden, saumureiden ja ompelukonehuollon lisäksi Ompelukone Keinonen tarjoaa huikean valikoiman ompelutarvikkeita. Monipuolinen valikoima ja asiantunteva palvelu houkuttelevat myymälään asiakkaita kauempaakin Suomesta.

Toiveissa sivusto, jota kehtaa mainostaa

Ompelukone Keinosella oli olemassa WordPress-alustalle rakennettu verkkosivusto ja WooCommerce-verkkokauppa, joita haluttiin tuoda nykypäivään erityisesti visuaalisen ilmeen osalta. Sivustosta ei haluttu ainoastaan entistä parempia vaan paremmat kuin millaisia ompelualan sivustot yleisesti ottaen ovat.

Vanha sivusto ja verkkokauppa koettiin kankeaksi päivittää, mistä syystä tuotteitakaan ei tehnyt mieli lisätä kauppaan siihen tahtiin kuin uusia tuotteita ilmestyi myymälään.

Asiakasnäkökulmaa ajatellen sivustolle kaivattiin rakenteen selkiyttämistä: vanhalla sivustolla ostosten tekemistä hankaloitti se, että myymälätuotteet ja verkkokauppatuotteet sekoittuivat helposti toisiinsa. Tuotehakuun toivottiin vaivattomuutta.

Helppokäyttöisyyttä niin käyttäjälle kuin ylläpitäjällekin

Uutta sivustoa lähdimme rakentamaan sillä ajatuksella, että käyttökokemuksesta pitää saada sujuvampi sekä asiakkaalle että myyjälle. Selkeytimme sivuston rakennetta niin, että verkkokauppatuotteet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa siinä missä myymälätuotteista kerrotaan vain oleellinen. Verkkokaupan hakutoimintoa uudistimme niin, että nyt sivukävijä voi nähdä hakuehdotuksia heti kun alkaa kirjoittaa sanoja hakukenttään.

Aina asiakas ei ole verkkokauppaan saapuessaan vielä varma siitä, millaisia tuotteita kaipaa, ja tällaisia asiakkaita varten kategorisoimmekin verkkokaupan tuotteet tarkasti niin, että asiakkaan on mahdollista selata ja suodattaa tuotteita esimerkiksi tuotekategorioittain ja tuotemerkeittäin. Tarkka kategorisointi on tärkeää etenkin verkkokaupassa, jossa on paljon tuotteita ja erilaisia tuotteita samoilta valmistajilta.

Sivustolla navigoimista helpotimme lisäämällä verkkokauppaan ”breadcrumbsit”, joiden avulla verkkokauppakävijän on helppo tarkistaa, missä kohtaa sivustoa hän on. Breadcrumbsit ovat hyödyllisiä myös hakukonenäkyvyyden kannalta, sillä ne auttavat hakukoneita hahmottamaan sivuston rakennetta.

Sivuston päivitettävyyttä helpotimme tekemällä sivuston muokkausnäkymästä samanlaisen kuin julkaistavasta sivusta, jolloin tehtävät muutokset näkee reaaliajassa ennen sivun julkaisemista.

Loimme sivustolle uuden, nykyaikaan tuodun ja yhtenäisen visuaalisen ilmeen. Lisäsimme etusivulle Instagram-upotuksen ja tuotemerkkien logot. Verkkosivutekstit kirjoitimme uusiksi haastattelun pohjalta niin, että ne tuovat ilmi yrityksen tarinaa ja pitkää historiaa.

Käyttäjäkokemusta sujuvoitimme linkkien esilatauksella sekä kuvien ”laiskalatauksella” (lazy loading). Näiden ominaisuuksien ansiosta mitään ei ladata turhaan ilman käyttäjän toimia. Kun käyttäjä navigoi sivulla ja vie hiiren uuden sisäisen linkin päälle, kyseisen linkin sivu alkaa esilatautua jo ennen käyttäjän klikkausta, jolloin siirtyminen sivujen välillä on entistäkin jouhevampaa. Kuvat taas latautuvat vasta, kun kävijä selaa niiden kohdalle, eli kuvat eivät lataudu taustalla aiheuttaen turhaa verkkoliikennettä.

Kävijäanalytiikkatyökaluksi asensimme sivustolle Google Analyticsin – tietysti evästekäytäntöjä noudattaen. Luovutuspalaverissa opastimme asiakkaan kävijäanalytiikan käyttöön ja sivuston päivittämiseen ja lähetimme hänelle vielä kirjalliset ohjeet siltä varalta, että pienelle muistin virkistykselle olisi myöhemmin tarvetta.

Tutustu Ompelukone Keinosen uusiin sivuihin.

Asiakaspalaute

”Yhteistyö Johannan ja Jessen kanssa oli mutkatonta, ja he ymmärsivät jo heti kartoituspalaverissa, mitä sivustolta haluamme. Saimme todella hyvät ohjeet päivitykseen niin verkkokaupan kuin sivustonkin osalta. Ihan huippu tiimi tämä #digiaargh, ja Jessen rautaisille hermoille ja pitkälle pinnalle annan arvosanaksi 10++!”

Palaute verkkosivuprojektista 

Sanna Keinonen, Ompelukone Keinonen